صفحه شخصی ایرج شاهسون   
 
نام و نام خانوادگی: ایرج شاهسون
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  محاسب سازه
شماره نظام مهندسی:  11240...201
تاریخ عضویت:  1391/04/02
 روزنوشت ها    
 

 مردمی که خواب را به رأی دادن ترجیح دادند بخش عمومی

12

انتخابات بنگلادش در میان تحریم اپوزیسیون برگزار شد

انتخابات بنگلادش در شرایطی برگزار شد که اپوزیسیون این انتخابات را تحریم کرده بود. دیروز الجزیره گزارش داد که در روزهای نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، سالی که به سال انتخابات معروف است، بنگلادش شاهد برگزاری یک انتخابات بود که تا میانه‌های روز هم از آن استقبال چندانی نشده بود. خبرنگار الجزیره می‌گوید که خانم شیخ حسینا در آستانه یک پیروزی دیگر است؛ البته پیروزی پر حرف و حدیثی که در غیاب رقبای اصلی رقم می‌خورد.

اخبار نشان می‌دهد که در طول اولین ساعت رای‌گیری، تعداد بسیار کمی از رای‌دهندگان در داکا حضور پیدا کردند. در پایتخت این کشور تعداد ثبت‌‌نام‌شدگان رای‌گیری ۳۱۳هزار و ۷۴۴نفر ثبت‌نام کرده بود و خود خانم شیخ حسینا، نخست‌وزیر این کشور جزو رای‌دهندگان اولیه بود. الجزیره در این حوزه انتخابیه حداقل از سه مکان رای‌گیری بازدید و کمتر از ۱۰۰ رای‌دهنده مشاهده کرد. با این حال، ایستگاه‌های رای‌گیری مملو از فعالان حزب حاکم و ماموران رای‌گیری بود. عبداللطیف، یک مامور نظرسنجی به الجزیره گفت: «ازآنجاکه صبح زمستانی است، مردم هنوز خواب هستند.» او گفت: «امیدوارم آنها ظرف چند ساعت دیگر به پای صندوق‌های رای بیایند.» با این حال این صحبت‌های اولیه عبدالطیف چندان با واقعیت همخوانی نداشت و گزارش‌های خبرنگار الجزیره نشان می‌دهد تا میانه‌های روز استقبال از انتخابات پرشور نبوده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد حزب اپوزیسیون «PNB» انتخابات را تحریم کرده است و جماعت اسلامی بنگلادش، بزرگ‌ترین حزب اسلام‌گرای این کشور چندین راهپیمایی در حمایت از اپوزیسیون به راه انداخت. جماعت اسلامی یکی از متحدان کلیدی «PNB» است.

در بخش شمالی داکا، هواداران جماعت یک راهپیمایی اعتراضی ترتیب دادند و شعارهایی از جمله: «ما پشت این انتخابات مضحک نمی‌ایستیم. بایکوت! بایکوت!» سر دادند. در شهر بندری چاتوگرام، تجمع دیگری از جماعت اسلامی برپا شده بود که این تشکل دینی از رای‌دهندگان خواست تا از مراکز رای‌گیری دوری کنند.روز گذشته صفحه فیس‌بوک جماعت اسلامی فیلم‌هایی را بارگذاری کرد که نشان می‌داد طرفدارانشان در چندین شهر دست به راهپیمایی زده‌اند. درواقع حزب«PNB» از مردم خواسته بود که مردم به جای حضور درپای صندوق‌های رای، تجمعات اعتراضی برگزار کنند. ایالات متحده هم تهدید کرده است که اگر جانب انصاف در رای‌گیری رعایت نشود، ممنوعیت ویزا را علیه مقامات این کشور برقرار خواهد کرد. با این حال ۳۰۰ناظر خارجی و خبرنگار اجازه رصد انتخابات را پیدا کردند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

از سال۲۰۱۴، تحریم‌های انتخاباتی در این کشور رقم خورده است. در این سال دست‌کم ۴ حزب اصلی انتخابات را تحریم کردند. عوامی لیگ حسینا، از ۳۰۰کرسی، ۲۳۴کرسی را به‌دست آورد. ناظران در همان زمان گفتند که دست‌کم ۱۵۳کرسی از استانداردهای یک رقابت سالم برخوردار نبودند. در روز رای‌گیری نیز این کشور شاهد خشونت بود و ده‌ها نفر کشته شدند.

چهار سال بعد هم داستان تغییر چندانی نکرد و باز هم حزب عوامی لیگ حسینا پیروز انتخابات شد. در این سال که برای اولین‌بار از ماشین‌های رای‌گیری استفاده شد، حزب حسنیا از ۳۰۰کرسی موجود، ۲۸۸کرسی را به‌دست آورد. در این سال حزب حسینا، متهم به تقلب و دستکاری در انتخابات شد. گروه‌های حقوق بشری و ناظران جهانی این انتخابات را «ساختگی» خواندند.انتخابات سال۲۰۲۴ هم به گفته ناظران سیاسی غیر رقابتی برگزار شد. حسینا که خانواده‌اش در کودتای۱۹۷۵ ارتش کشته شدند، در سال۱۹۸۱، ۶سال پس از تبعید به بنگلادش برگشت تا رهبری حزب پدرش، عوامی لیگ را بر عهده بگیرد. او در سال۱۹۹۰ به نیروهای خالده ضیا پیوست تا حکومت دیکتاتوری حسینا ارشاد را براندازد. حسینا در سال۱۹۹۶، به‌عنوان نخست‌وزیر سکان هدایت را بر عهده گرفت؛ اما پنج سال بعد رقابت را به ضیا واگذار کرد. او بعدا ضیا را به اتهام فساد مالی به زندان انداخت و هم‌اکنون در بازداشت خانگی به سر می‌برد. حسینا از سال ۲۰۰۸ تاکنون در مسند قدرت قرار دارد.


برگرفته از: donya-e-eqtesad.com

سه شنبه 19 دی 1402 ساعت 08:10  
 نظرات